вторник, 29 януари 2013 г.

Отново в 70 ОУ "Св. Климент Охридски"

Да, отново там, за да науча, че голяма част от приятелите ми, с които се забавлявахме в писането на хайку, са ме очаквали с нетърпение. 
Този път не съм сама. С мен са Илияна Делева, дъщеря ѝ - Деси Латковска и Поликсения Ангелова. Готови сме да изиграем пиесата ми за деца "Приключенията на Щур и Враби" след успеха ѝ в Трето помощно училище "Едуард Сеген", за който вече ви разказахме тук. Уж бяхме спокойни и готови за срещата - вече сме "гърмяни зайци", както се казва, - а ето че сценичната треска не ни подмина. Никоя от нас не се издаде, но аз познавам момичетата и ги усетих. Въпреки това, се изправихме пред децата, които с жадни погледи очакваха това, което им бяхме подготвили. В компютърния кабинет на училището бе инсталирана мултимедия и ние започнахме с трейлъра към пиесата, който бе спонтанно аплодиран от децата.
Самото представление мина толкова весело и с такова желание от страна на публиката да участват, да съпреживеят всяка минута с нас, че забравихме всякакви притеснения и  играхме така, както можем най-добре. Аплодисментите бяха най-хубавата награда, за която може да мечтае всеки актьор и режисьор. По-желани дори от „КРИСТАЛЕН ТУРАНДОТ" или която и да е друга международна театрална награда.Още по-специални са тези аплодисменти, когато са от децата - те не могат да се преструват. 
На 16.02.2012 г. предстои официалната премиера на пиесата в галерия "Класика" като част от поредното издание на "Кръстопът на изкуствата". На 23.02.2012 г. ще бъдем гости в Центъра за работа с деца с проблеми в развитието, а на 01.03.2013 г. ще се завърнем в Трето помощно училище, за да ги изненадаме с нова сцена от пиесата. Този път, посветена на мартеничките.На 10.03. ще бъдем в детската клиника по хемодиализа към "Пирогов". За инициативата можете да прочетете тук. Радваме се, че организаторите ни поканиха. Смисълът на творчеството за деца е то да стигне до децата.

2 коментара:

  1. Ти си едно неуморимо духче - Пумукъл - имаше едно време едно такова чешко янимационно филмче -палаво, рошаво, червенокосо и неуморимо духче. Уж палаво и непокорно, а все свършва работата навреме, уж заядливко и закачливко, пък все него търсят всички за приятел...та и ти така...това, което правите заслужава поклон и адмирации! Обичам ви и ви чакам с нетърпение!;-)

    ОтговорИзтриване
  2. И ще дойдем, да знаеш!
    С обич,
    Пумукъл :)

    ОтговорИзтриване