понеделник, 27 юни 2011 г.

Празник "Кръстопът на изкуствата"


Веселка Христова – veesii70 - и Весислава Савова - rarebird, - като организатори, имат удоволствието да ви поканят на пръвия празник

КРЪСТОПЪТ НА ИЗКУСТВАТА

който ще се сътои на 16.07. и 17.07. 2011 година. Събитието включва

ДЕН ПЪРВИ:
  1. Среща на автогара Костенец в 12:00, откъдето срещу 3 лв. има уреден транспорт до Вилна зона,  Долна Баня – родния град на Веселка Христова, -  и връщане на другия ден. До Костенец можем да стигнем с влак, който тръгва от Централна гара, София, в 10:45 ч. Желаещите да пътуват по този начин, моля да бъдат в 10:00 под часовника на гарата, за да изпием по едно кафе и да си купим билети. Цена – 5.10 лв.
  2. Официално откриване на празника „Кръстопът на изкуствата”
-         Представяне на новата стихосбирка на Веселка Христова „Жадни миражи”, съвместно с нейния редактор и издател (името му за сега ще запазим в тайна);
-         Поетично четене от автори, които тази година успяха да се зарадват на своите нови книги (и тук ще ни простите малката тайнственост)
-         Изобразително и приложно изкуство под форми, които ще изненадат и най-смелите очаквания
-         Музика, която все още не сте чували в такава хармония
-         Дегустация както на безалкохолна напитка, която все още не е позната на пазара, както и на вино – едно изкуство, което винаги е вдъхновявало творците от различни области
  1. Неофициалната част ще се проведе в едно малко ресторантче, съчетало невероятна кухня, ниски цени и изключително приятни хора, отворени за нашите копнежи да бъдем по-близо както до природата, така и до изкуството
  2. Има няколко предложения за нощувка, в зависимост от възможностите ви – от 7-8 до 25 лева.

ДЕН ВТОРИ
  1. След като изпием сутрешното си кафе, можем да опитаме да напишем общо стихотворение – традиция, загубила основоположника си, но неведъж опитвана да бъде продължена. До сега – успешно.
  2. Приготвяне на обяд на огън, сред природата.
  3. Посещение на щраусовата ферма, където срещу вход от 3 лева не само ще видим тези невероятни създания, но и ще чуем беседа, която със сигурност ще ни накара да се замислим, а защо не и да ни вдъхнови?
  4. Има осигурен превоз до Костенец, откъдето можем да отпътуваме с влак до София. 

РАЗБИРА СЕ, ОЧАКВАЙТЕ И МАЛКИ ИЗНЕНАДИ, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ПРАЗНИКА ОЩЕ ПО-ХУБАВ. ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ И В СЕЗОННА ТРАДИЦИЯ.

За повече информация не се колебайте да пишете на имейл: rarebird@abv.bg (Весислава Савова) или да се обадите на телефон – 0894-61-69-46 (Веселка Христова)

неделя, 26 юни 2011 г.

Долна Баня и вилната й зона

още утре ще разберете защо ;)

Любов към щраусите

Специални благодарности на Веселка Христова, която ми показа това удивително място (както и някои други, за които ще ви разкажа допълнително).














Те идват. Чувате ли ги?


















Или ги виждате?




















Женските притихват в очакване












и е имало защо да чакат
















Мъжките са изключително любезни, когато имат интерес ;)
















и имат какво да кажат или покажат ;)
















и пак любопитстват












Ето как изглежда едно щраусово яйце



















или така, когато изкуството се докосне до едно изпразнено яйце (казват, че било много вкусно, а холестеролът му- далеч по-нисък от този на кокошето яйце)

понеделник, 20 юни 2011 г.

"Четири" в Поетично кафене

Благодарим на "Поетично кафене" и всички участници в него за подкрепата! Нека бъде красиво лятото. С песента на Иван Ненков (също приятел) - "Ах, морето" и прекрасните спомени заедно, да си пожелаем едно красиво лято! :)

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Видеоклип от представянето на Четири в София

Тук можете да видите и самия отзвук от представянето ни, приятели. Благодаря ви още веднъж!

Премиера на Четиримата в София

Вчера, 8 юни 2011 година, Четиримата - Ина Крейн, Павлина Гатева, Иван Христов и аз, Весислава Савова, - представихме своята първа книга, стихосбирката "Четири".
Началото беше обявено от Павлина Гатева, за която "Четири" е първа книга. След благодарностите към четирите сайта и Поетично кафене, които ни събраха в екип, тя разказа накратко историята на нашия проект. Ето я и нея:
Месец февруари, 2011 г., ние бяхме поканени на творческа среща в град Перник. Там, след като успешно очертахме допирните точки между нас - толкова различните и едновременно толкова близки пишещи, - взехме решение да продължим турнето си из страната и да започнем работа по съвместната ни стихосбирка.
През март вече вдигнахме летвата и бяхме гости на книжарница "Хеликон", Пловдив. Медиите вече отразиха нашата изява и отговорността към даденото обещание нарасна. Същия месец не пропуснахме да подкрепим един от нас - Иван Христов и представянето на неговата стихосбирка "Закъсняла любов", чийто редактор съм аз, пред Съюза на независимите български писатели.
През април, приятелите от Добрич, известни с бохемските си вечери в "Миновото кафене" отвориха сърцата си за нас и ни подариха една вълшебна вечер.
Май месец се оказа решаващ за нас.
На 12, книгата вече беше онлайн в своя електронен вариант.
На 15 имах честта да представя проекта ни в Центъра за деца с проблеми в развитието, с което направихме и първата крачка към нашите благотворителни изяви. На същата дата членовете на СНБП станахме трима - след Ина и Иван, аз също бях избрана за член на Съюза.
На 18, благодарение на печатница "Булгет" и разрешението на нашата издателка Вихра Манова - e-knigi.net, - стихосбирката вече беше и в книжно тяло.
На 25 направихме две представяния в един ден. Преди обяд - в Горна Оряховица, а следобед - във Велико Търново, отново в книжарница "Хеликон".
И ето, вчера, вече бяхме у дома.

Продължихме с рецитал, по времето на който всеки от нас прочете по едно от своите автобиографично, любовно и оптимистично стихотворения. В движение взехме решение всеки от нас да прочете любимото си стихотворение от някой от останалите трима.

Последваха благодарностите ни към нашата скромна издателка - Вихра Манова и техническия оформител на нашата книжна рожба - Йордан Янков, който за съжаление не можеше да присъства. Той успя да придаде на картината на Ина Крейн вид на корица

След като подписахме книгите на тези, които решиха да ни подкрепят, ние се отправихме на афтър-парти. Беше чудесно да се отпуснем сред нашите най-добри приятели. Без вас, ние не бихме били в състояние да продължим.

Благодаря ви!

Благодарности

От името на Четириамата, благодаря на всички вас, приятели, които не ни забравихте. Със сигурност, опровергахме епиграмата на Тодор Климентов: "На първия ред поет до поет, на втория няма аудитория." У дома и стените помагат. :) Малко по-късно - може би вечерта, - очаквайте отзвук и снимки. Сега, все още осмисляме и съпреживяваме впечатленя. Благодарим ви!

вторник, 7 юни 2011 г.

Предпремиерно

Утре е големият ден на нашата премиера в София - най-после и у дома. Поканите са изпратени. Милите думи - разменени. Остава само да си стиснем ръцете и да прекараме една красива вечер заедно. Нашият проект ще търпи промени, но в основата му ще остане Любовта към Словото.
До скорошна среща, приятели!

петък, 3 юни 2011 г.

Иван Ненков и приятели

На 1 юни Иван Ненков и приятели ни върнаха детството с прекрасните песни, някои от които подплатени и с разкази за създаването им. Със специална благодарност към всички, с които осъществихме магията да бъдем заедно.