понеделник, 27 юни 2011 г.

Празник "Кръстопът на изкуствата"


Веселка Христова – veesii70 - и Весислава Савова - rarebird, - като организатори, имат удоволствието да ви поканят на пръвия празник

КРЪСТОПЪТ НА ИЗКУСТВАТА

който ще се сътои на 16.07. и 17.07. 2011 година. Събитието включва

ДЕН ПЪРВИ:
  1. Среща на автогара Костенец в 12:00, откъдето срещу 3 лв. има уреден транспорт до Вилна зона,  Долна Баня – родния град на Веселка Христова, -  и връщане на другия ден. До Костенец можем да стигнем с влак, който тръгва от Централна гара, София, в 10:45 ч. Желаещите да пътуват по този начин, моля да бъдат в 10:00 под часовника на гарата, за да изпием по едно кафе и да си купим билети. Цена – 5.10 лв.
  2. Официално откриване на празника „Кръстопът на изкуствата”
-         Представяне на новата стихосбирка на Веселка Христова „Жадни миражи”, съвместно с нейния редактор и издател (името му за сега ще запазим в тайна);
-         Поетично четене от автори, които тази година успяха да се зарадват на своите нови книги (и тук ще ни простите малката тайнственост)
-         Изобразително и приложно изкуство под форми, които ще изненадат и най-смелите очаквания
-         Музика, която все още не сте чували в такава хармония
-         Дегустация както на безалкохолна напитка, която все още не е позната на пазара, както и на вино – едно изкуство, което винаги е вдъхновявало творците от различни области
  1. Неофициалната част ще се проведе в едно малко ресторантче, съчетало невероятна кухня, ниски цени и изключително приятни хора, отворени за нашите копнежи да бъдем по-близо както до природата, така и до изкуството
  2. Има няколко предложения за нощувка, в зависимост от възможностите ви – от 7-8 до 25 лева.

ДЕН ВТОРИ
  1. След като изпием сутрешното си кафе, можем да опитаме да напишем общо стихотворение – традиция, загубила основоположника си, но неведъж опитвана да бъде продължена. До сега – успешно.
  2. Приготвяне на обяд на огън, сред природата.
  3. Посещение на щраусовата ферма, където срещу вход от 3 лева не само ще видим тези невероятни създания, но и ще чуем беседа, която със сигурност ще ни накара да се замислим, а защо не и да ни вдъхнови?
  4. Има осигурен превоз до Костенец, откъдето можем да отпътуваме с влак до София. 

РАЗБИРА СЕ, ОЧАКВАЙТЕ И МАЛКИ ИЗНЕНАДИ, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ПРАЗНИКА ОЩЕ ПО-ХУБАВ. ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРЕВЪРНЕМ И В СЕЗОННА ТРАДИЦИЯ.

За повече информация не се колебайте да пишете на имейл: rarebird@abv.bg (Весислава Савова) или да се обадите на телефон – 0894-61-69-46 (Веселка Христова)

4 коментара:

  1. Страхотни сте! Бъдете живи здрави и все така пълни с оригинални идеи за изкуството! Поздравления! А.П.

    ОтговорИзтриване
  2. Гордея с теб, Сю !

    ОтговорИзтриване
  3. Unquestionably consider that which you stated.
    Your favorite reason seemed to be at the web the simplest factor to
    remember of. I say to you, I certainly get annoyed even as other folks consider concerns that they plainly do not recognize about.
    You managed to hit the nail upon the top and also outlined out the entire thing with no
    need side-effects , other folks could take a signal. Will likely be again
    to get more. Thank you
    My web page ; my article

    ОтговорИзтриване